Autisme spectrum stoornis

Mensen met een autisme spectrum stoornis leren en denken anders.

Voorbeelden van autisme spectrum stoornissen zijn;
Autisme,
ADHD,
ADD,
PDD-NOS,
Syndroom van Asperger
,

Het is van groot belang dat een rijinstructeur een leerling met één van deze diagnoses op een goede en prettige wijze weet te begeleiden naar het examen.

Algemene Rijopleidingen Correct & Oscar Palm heeft hiervoor speciaal opgeleide rijinstructeurs die weten hoe anders deze leerlingen de wereld om hun heen zien. En hoe zij de informatie ervaren en verwerken die zij opdoen tijdens de complexe vaardigheden van het autorijden.
De rijinstructeur zal het leerprogramma dan ook afstemmen op de individuele leerling. Van essentieel belang is het, dat leerlingen met een autisme spectrum stoornis een begeleiding krijgen die zo concreet en duidelijk mogelijk is. Het is daarbij van groot belang dat er rust wordt gecreëerd in de lesauto.
Stap voor stap worden alle puzzelstukjes van het autorijden bijgebracht.
Bij voorkeur gebruiken wij ook bij leerlingen met een autisme spectrum stoornis de RIS-methode (Rijopleiding In Stappen).
Vooral leerlingen met ADHD zijn vaak niet ontvankelijk voor een uitgebreide uitleg.
De instructie moet dan ook kort, duidelijk en concreet zijn.
Wat is mijn taak
Hoe voer ik hem uit
Wanneer moet ik het doen
Waar vind het plaats
Wie is er bij betrokken

Doordat deze leerlingen vaak beelddenkers zijn wordt in de lesauto veel aanschouwelijk gemaakt. Een persoonlijke informatiemap waarin tekeningen, foto’s etc. worden verzameld kan hiervan deel uitmaken.

Algemene Rijopleidingen Correct & Oscar Palm heeft zich o.a. in deze leerlingen doelgroep gespecialiseerd waardoor alle leerlingen, dus ook leerlingen met een autisme spectrum stoornis zijn verzekerd van een goede rijopleiding.

 

Samenwerking met Battal & Looman:
battal-looman-logo