Gediplomeerd KNMV Motorrij-instructeur

Lees deze informatie goed door voordat u een motorrijschool zoekt en uitkiest, want alleen even uw motorrijbewijs halen is niet voldoende voor optimaal, plezierig en veilig motorrijden! Dit advies wordt u gegeven door alle motorrijdende leden van de KNMV.

Alleen de beste motorrij-instructeur is goed genoeg!
Elke geroutineerde motorrijder zal beamen dat goed kunnen motorrijden niet alleen veiliger is, maar dat u dan ook veel meer plezier heeft van het motorrijden. Om heerlijk en veilig op een motor soepel door het verkeer te kunnen sturen, moet u goed kunnen motorrijden. Dan moet u uw motor altijd volledig onder controle hebben en weten hoe u met uw motor op elke onverwachte verkeers-situatie snel moet reageren. U moet als motorrijder één zijn met uw motor, er volledig op thuis zijn en er alles mee kunnen doen.
Zoiets leert u niet bij een autorijschool die het wel aardig vindt om er ook nog motorrijles bij te geven.
Zoiets leert u alleen bij goed getrainde – en speciaal hiervoor opgeleide – motorrij-instructeurs. En zij willen u dat ook graag leren omdat zij net als u enorm van motorrijden houden.

Gediplomeerde KNMV Motorrij-instructeurs garanderen kwaliteit.
Neemt u motorrijles bij een KNMV gediplomeerd Motorrij-instructeur, dan heeft u de garantie dat u les krijgt van iemand die al het mogelijke heeft geleerd op het gebied van motorrijinstructie. Deze instructeurs hebben tevens een juiste motorrijdersmentaliteit en zullen er alles aan doen om u zo goed mogelijk te leren motorrijden.
Een KNMV gediplomeerd motorrij-instructeur zal u zelfs meer willen leren dan alleen datgene wat u voor het behalen van uw motorrijbewijs nodig heeft! Hij/ zij zal proberen in een zo’n kort mogelijke tijd een echte motorrijder/ ster van u te maken.

Duidelijkheid over de manier van lesgeven
Een door de KNMV gediplomeerde motorrij-instructeur heeft met de KNMV een aantal duidelijke afspraken gemaakt over o.a. de manier waarop hij instructie geeft. Deze afspraken zijn vastgelegd in een overeenkomst tussen KNMV en instructeur. Deze afspraken zijn o.a.:

  • Het geven van motorrijles in het verkeer met maximaal twee kandidaten tegelijk
  • Meerijden en volgen op een motor, niet met de auto
  • Goede beschermende kleding en er op toezien dat de kandidaat deze ook draagt
  • Lesgeven volgens de door de KNMV ontwikkelde leskaart met daarop het complete lesprogramma dat de kandidaat moet doorlopen om een goede motorrijder te worden

Kwaliteitshandhaving belangrijk.
Een gediplomeerde KNMV instructeur bied u belangrijke zaken zoals Kwaliteitsgarantie, Degelijkheid, Betrouwbaarheid en Vakbekwaamheid!
De KNMV erkent niet de motorrijschool doch de instructeur. De instructeur geeft immers de instructie. Op het erkenningschild staat daarom altijd de naam van de instructeur vermeld.
De KNMV waakt nauwlettend over de handhaving van hun hoge kwaliteit! Daarom zijn zij ook een consument gerichte landelijke motorrijders vereniging. De geslaagde motorrij-instructeurs zijn er trots op dat zij zich zo mogen noemen en dragen ook duidelijk herkenbaar hun badge ‘Gediplomeerd KNMV Motorrij-instructeur op het motorjack.’