Je rijbewijs halen

We wijzen je er graag op dat je voor het volgen van de motorrijlessen NIET in het bezit hoeft zijn van een theoriecertificaat mits je in het bezit bent van een geldig autorijbewijs. Het theoriecertificaat kun je dan behalen tijdens de rijlessen.
Het examen voertuigbeheersing  mag zonder theoriecertificaat worden afgelegd, mits je in het bezit bent van een autorijbewijs.

Proberen of motorrijden iets voor je is? Via Try the Bike kan je lekker uitproberen of motorrijles iets voor jou is.
Deze eerste les is een verkenning van het voertuig en bestaat uit twee volledige lesuren.

Er wordt begonnen met de lessen voor het examen voertuigbeheersing, deze lessen vinden plaats op een besloten terrein, waar je de verschillende oefeningen (bijzondere verrichtingen) gaat leren.
Je rijd vanaf de rijschool over de openbare weg naar het oefenterrein.
Groot voordeel hiervan, is dat je al aan het lessen bent voor je examen verkeersdeelneming, op een heel rustige en ontspannen manier. Na het behalen van het examen voertuigbeheersing, ga je lessen op de provinciale wegen en de rijkswegen volgen.

Examens
Als je het motorrijbewijs wilt halen dien je drie examens af te leggen, namelijk een theorie-examen, een praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) en een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD).
Ben je 24 jaar of ouder, dan blijft het hierbij, want dan mag je direct instromen in de categorie A-onbeperkt.

Ben je jonger dan 24 jaar, dan begin je bij categorie A1. Rijles nemen mag vanaf je 17e, voor het praktijkexamen moet je 18 jaar zijn.
Zodra je de drie bovenstaande examens hebt behaald mag je na twee jaar op een A1 voertuig te hebben gereden praktijkexamen AVD doen op een categorie A2 motor.
Weer twee jaar later mag je praktijkexamen AVD doen op een categorie A-onbeperkt motor.
ben je ouder dan 18, maar jonger dan 24, dan kun je als je 20 jaar bent instromen in de categorie A2 Motorrijbewijs categorie.