Faalangst

Het komt helaas best vaak voor: een leerling presteert uitstekend tijdens iedere de les. Maar tijdens het examen lopen de zenuwen zo hoog op, dat het rijden niet meer goed gaat.  De examenrit wordt door de examinator als onvoldoende worden beoordeeld. Vaak is er bij zo’n leerling sprake van faalangst

Oorzaken

Faalangst kan door verschillende oorzaken zijn opgebouwd. Denk aan opvoeding, prestatiedruk, maar ook loyaliteit aan bijvoorbeeld de ouders of rij-instructeur. Denk of weet je dat je last hebt van faalangst? Vertel ons dat direct. We kunnen je namelijk heel goed helpen en zodoende leed besparen.

Faalangstinstructeurs

Oscar Palm Opleidingen heeft speciaal opgeleide faalangstinstructeurs. Zij herkennen vroegtijdig de symptomen van faalangst en begeleiden de leerlingen die hiermee te maken hebben. Het begint met een uitgebreid intake-gesprek. Aan de hand verschillende vragen achterhaalt de instructeur of je daadwerkelijk faalangst hebt of niet.

Rijlessen

Als bekend is dat je last hebt van faalangst, dan maakt de instructeur samen met jou een opleidingsplan. De rijlessen worden vervolgens in alle rust gegeven. Er is nooit sprake van druk. Ook plant de instructeur extra ruimte in voor vragen, evaluatiemomenten en momenten van ontspanning. Het doel is duidelijk en je weet precies wat er op welk moment van je wordt verwacht.

Faalangstexamen

Nadat je in alle rust de rijlessen hebt gevolgd met onze faalangstinstructeur, ben je toe aan het faalangstexamen. Dit examen duurt iets langer dan normaal. Ook is er tijdens het examen een time-out moment. Het examen wordt afgenomen door een faalangst-examinator.

Samenwerking met:

battal-looman-logo

Rijlesplanning op je mobiel

Uniek in Deventer en omstreken: centrale rijlesplanning op je mobiel.

Lees meer

Ontdek onze webshop

Maak kennis met onze webshop. Daar vind je gratis theorievragen.

Lees meer