OPLEIDING BE-rijbewijs binnen een dag

Binnen een middag de opleiding aanhangerrijbewijs (BE) volgen? Dat kan bij Oscar Palm Opleidingen. We hebben verschillende pakketten waarmee je de opleiding volgt.

Na een korte intest bepaal je samen met de instructeur hoeveel lesuren je denkt nodig te hebben. Daarvoor hebben we verschillende mooie pakketten samengesteld.

Ook kun je samen met een een collega, vriend of familielid deelnemen aan de DUO-BE cursus; wel zo voordelig.

Onze BE-opleidingen geven we in Deventer en Apeldoorn. Het examen wordt afgenomen door het CBR. Of je nu beginner of gevorderde bent; meestal heb je binnen een dag je BE-rijbewijs op zak.

PROEFRIT
AANVRAGEN  INFORMATIE AANVRAGEN OVER PAKKET   Meer informatie

   Wanneer is het BE rijbewijs nodig?

   Wil je met een kleine aanhanger op pad? In veel gevallen mag dat gewoon met je autorijbewijs (B). Hieronder hebben we de regels per rijbewijs op een rijtje gezet voor je.

   B-rijbewijs

   Met een B-rijbewijs mag je een aanhangwagen of oplegger tot maximaal 750 kilo achter je auto voorttrekken. Ook mag je een aanhangwagen of oplegger van meer dan 750 kilo achter de auto voorttrekken, zolang het gewicht van beide voertuigen (trekkend voertuig + aanhangwagen of oplegger) niet meer is dan 3.500 kilo. De aanhangwagen of oplegger mag wel méér wegen dan de ledige massa van het trekkende voertuig. Uit het kentekenbewijs van het trekkende voertuig moet dan blijken dat deze een dergelijk zware aanhangwagen of oplegger mag trekken.

   B+ (code 96)

   Dit rijbewijs geldt voor personenauto’s met een aanhangwagen zwaarder dan 750 kilo en een totaalgewicht tussen de 3.500 kilo en 4.250 kilo. De examens voor B+ of BE zijn hetzelfde; in Nederland kennen we maar één vorm van het praktijkexamen. Vervolgens kun je wel bij het afhalen van je rijbewijs kiezen voor het beperktere B+ (code 95) of het volledige BE-rijbewijs. Ons advies is altijd voor de volledige te gaan.

   BE-rijbewijs

   Wil je een aanhanger trekken met een gewicht van meer dan 750 kilo (inclusief laadvermogen) en is de totale combinatie ( trekkend voertuig + aanhangwagen ) zwaarder dan 3.500 kilo? Dan heb je het aanhangerrijbewijs BE nodig. Ook wel E achter B genoemd.  Lees hieronder verder om exact te achterhalen welke regels allemaal gelden met een BE-rijbewijs.

   LEES MEER

   Opleidingsmogelijkheden voor je BE-rijbewijs

   Wij bieden verschillende opleidingen aan voor de opleiding BE-rijbewijs. We raden altijd aan eerst een intest te doen. Na deze les (90 minuten) bepaal je samen met de instructeur wat een goed vervolgtraject is.

   Dagopleiding

   Over het algemeen zijn 6 tot 8 lesuren voldoende voor de opleiding BE-rijbewijs. Vaak kan die opleiding in een dag worden afgerond. Onze dagopleiding begint rond 8.00 uur en in de middag (om 14.00 uur of 15.00 uur) volgt het examen. Voorafgaand aan de dagopleiding is er een infotest (2 lesuren – los van de dagopleiding). Tijdens deze les legt de instructeur uit wat er van je verwacht wordt op het examen en of de dagopleiding haalbaar is.

   DUO dagopleiding

   Voldoende ervaring met het (achteruit) rijden met een aanhanger? Dan kun je samen met een andere cursist een BE DUO opleiding volgen. Volg de opleiding bijvoorbeeld samen met een collega, vriend of familielid. Voor jullie beide geldt dat je enigszins gevorderde bent (geen beginner dus). De opleiding bestaat uit vijf praktijklessen van 60 minuten en een CBR-examen. Je volgt samen in één dag de opleiding en je doet achter elkaar examen. Om te bepalen of de BE DUO opleiding iets voor jou is, raden wij aan om een intake-les te rijden.

   Gesplitste dagopleiding

   Vind je de dagopleiding te intensief of komt een hele dag niet uit? Dan kun je de opleiding ook verdelen over twee dagen of losse lessen plannen.

   Losse rijlessen

   Heb je redelijk veel ervaring met het rijden met aanhangwagen? Kies dan voor losse lessen met aansluitend het examen.

   Examen

   De aanhangwagen moet volgens CBR-eisen een toegestane maximum massa van meer dan 1.750 kilo hebben en minimaal 6 meter lang zijn.

   ONZE RIJCOACHES

   Ga op pad met onze vriendelijke, ervaren rijcoaches. Stuk voor stuk professionals die jou op weg helpen. In de tabel hieronder vind je alle coaches per opleiding.

   Naam A AM B BE C C1  CE D T C95 Kantoor
   Ben x x x x x
   Els x
   Erik x x
   Frans x
   Ginette x
   Hanneke x
   Harrie x
   Hendrik Jan x x x x x x x x x x
   Ingeborg x
   Jan x
   Jeffry x
   Jeroen x
   Johan x
   John x x
   Joost x x
   Kimberly x
   Marco x
   Oscar x x x x x x x x x x x
   Oscar vd Wouw x
   Paul x
   Pieter x
   Ralf x x x x x x x
   Richard x
   Silvia x
   Zlatko x x x

    

   LEES MEER

   PRIJZEN

   We hebben verschillende aantrekkelijke pakketten samengesteld. Die vind je onderaan deze pagina. Verder hanteren we onderstaande prijzen. Weten welk pakket voor jou geschikt is? Na een intest geven we je een passend advies. Alle lespakketten zijn inclusief het examen.

   Prijzen

   Praktijk
   Intest 90 min. 76,50,-
   Losse rijles (60 min.) 51,-
   Praktijk examen 260,-
   Gezondheidsverklaring 41,50

   Alle tarieven zijn inclusief 21% btw, afdracht CBR-examens door de rijschool zijn 0% btw.

   Webshop

   Heb je onze webwinkel al gezien? Daarin hebben we verschillende mooie producten, waaronder theorie-examens.

   Lees meer

   Onze mensen

   Ga op pad met onze vriendelijke, ervaren instructeurs.  Professionals die jou met enthousiasme op weg helpen in de opleidingstraject.

   Lees meer.