Streep 'm maar van je bucketlist

Vrijheid, eenheid met de machine, wind in je gezicht. Motorrijden wordt pas echt leuk als je het goed kan. Hoe groter de beheersing, des te groter het plezier. Bij Oscar Palm Opleidingen kun je veilig en snel de opleiding voor het motorrijbewijs volgen. Voor je het weet heb je je bewijs op zak.

We weten alles van motorrijden, we zijn er zelf ook groot liefhebber van. Wij leren je eigenlijk niet alleen motorrijden. We maken een motorrijder van je. Het genieten begint al bij de rijlessen.

Rijles kan vanaf 17 jaar. Je moet 18 jaar zijn om praktijkexamen te doen. In welke rijbewijs categorie je start, is afhankelijk van je leeftijd. Voor al onze pakketten geldt: minder rijlessen nodig gehad? Dan krijg je na je examen de teveel betaalde lessen van ons terug. Dat vinden we wel zo eerlijk.

PROEFRIT
AANVRAGEN  INFORMATIE AANVRAGEN OVER PAKKET   Meer informatie

   RIJLES MOTORRIJBEWIJS

   Bij Oscar Palm Opleidingen kun je via Try the Bike uitproberen of motorrijden iets voor jou is. Deze eerste les is een verkenning van het voertuig en bestaat uit twee volledige lesuren. Overtuigd? Kies dan uit één van onze voordelige pakketten.

   Zo zien de lessen eruit

   Als eerste start je met de rijlessen voor het examen voertuigbeheersing. Tijdens de lessen leer je in je eigen tempo de verschillende oefeningen (bijzondere verrichtingen). Zo ben je op rustige en ontspannen manier al aan het lessen bent voor je examen verkeersdeelneming. Examen voertuigbeheersing(AVB)  gehaald? Dan ga je je voorbereiden op het examen verkeersdeelneming (AVD).

   Gelijk van start

   Om te starten met motorrijles is het niet nodig dat je vooraf in het bezit bent van het theoriecertificaat. Een geldig autorijbewijs is voldoende. Het theoriecertificaat haal je tijdens de rijlessen. Het examen voertuigbeheersing kun je ook afleggen zonder theoriecertificaat, mits je in het bezit bent van een autorijbewijs.

   GEEN RIJBEWIJS B?

   Voordat je start met lessen heb je een geldig theoriecertificaat nodig.

   Examens MOTORRIJBEWIJS

   Voordat je het motorrijbewijs hebt, leg je drie examens af: theorie-examen, praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) en een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD).

   Soorten rijbewijs

   Het is afhankelijk van het type rijbewijs welke motor je mag besturen. Er zijn drie soorten: lichte (categorie A1), middelzware (categorie A2) en zware (categorie A) motors. Voor elk motorrijbewijs geldt een minimumleeftijd.

   LEES MEER

   Theorielessen MOTORRIJBEWIJS

   Eén van de drie examens die je moet halen voor je mag gaan rijden is het theorie-examen. Dit examen wordt klassikaal afgenomen bij het CBR.

   De theorielessen

   Bij Oscar Palm Opleidingen kun je makkelijk en snel een theoriecursus volgen. Met ons moderne audiovisuele theoriesysteem, in combinatie met het bij ons verkrijgbare lesmateriaal, ben je zeer goed voorbereid op het examen. We bieden de cursus één keer per maand aan op onze vestigingen in Deventer en Apeldoorn. De cursus is verdeeld over twee dagen:

   • Op zaterdag van 9.00 uur tot ongeveer 16.15 uur
   • Op maandagavond van 17.30 uur tot ongeveer 21.15 uur

   Het theorie-examen

   Het examen is op een dinsdag in Deventer (in overleg zijn andere examens mogelijk). Bij de theoriecursus zitten de cursisten voor auto en motor bij elkaar. Uiteraard worden de specifieke motor zaken ook behandeld.

   Kosten

   De theoriecursus kost € 130. Dat is inclusief lunch (op de zaterdag) en het examengeld. Theorieboeken kun je bij ons huren voor een periode van 2 maanden voor € 20 euro (je betaalt € 40 euro en krijgt de helft terug na inleveren van de boeken). Dat is inclusief 5 uur examentraining. Ook kun je in onze webshop verschillende theorie-trainingen kopen om thuis te oefenen.

   SOORTEN RIJBEWIJS

   Het is afhankelijk van het type rijbewijs welke motor je mag besturen. Er zijn drie soorten: lichte (categorie A1), middelzware (categorie A2) en zware (categorie A) motors. Voor elk motorrijbewijs geldt een minimumleeftijd.

   ONZE RIJCOACHES

   Ga op pad met onze vriendelijke, ervaren rijcoaches. Stuk voor stuk professionals die jou op weg helpen. In de tabel hieronder vind je alle coaches per opleiding.

   Naam A AM B BE C C1  CE D T C95 Kantoor
   Ben x x x x x
   Els x
   Erik x x
   Frans x
   Ginette x
   Hanneke x
   Harrie x
   Hendrik Jan x x x x x x x x x x
   Ingeborg x
   Jan x
   Jeffry x
   Jeroen x
   Johan x
   John x x
   Joost x x
   Kimberly x
   Marco x
   Oscar x x x x x x x x x x x
   Oscar vd Wouw x
   Paul x
   Pieter x
   Ralf x x x x x x x
   Richard x
   Silvia x
   Zlatko x x x

    

   LEES MEER

   Cursusagenda

   Wil je weten wanneer de volgende cursus wordt gegeven of wil je je inschrijven? Check onze cursusagenda.

   Prijzen

   We hebben verschillende aantrekkelijke pakketten samengesteld. Die vind je onderaan deze pagina. Weten welk pakket voor jou geschikt is? Na drie rijlessen geven we je een passend advies. Alle lespakketten zijn exclusief theorieles en examen.

   Praktijk

   Losse rijles (60 min)

   Introductieles Try The Bike (2 uur)

   42,50

   59,00

   Helmmuts i.v.m. hygiene 7,50
   Examen AVB 120,00
   Examen AVD 250,00
   Eigen verklaring (gezondheidsverklaring) 39,30

   Theorie

   Spoedcursus theorie (incl. examen) 130,00
   Theorie boeken 20,00 / 2 mnd. (20,- borg)
   e-learning 1000 examenvragen 20,00
   Theorie examen 45,00

    

   Webshop

   Heb je onze webwinkel al gezien? Daarin hebben we verschillende mooie producten, ook voor de beroepschauffeur.

   Lees meer

   Onze mensen

   Ga op pad met onze vriendelijke, ervaren instructeurs.  Professionals die jou met enthousiasme op weg helpen in de opleidingstraject.

   Lees meer.